Mandarinky v hořké čokoládě s mořskou solí

Dnes mám pro Vás něco speciálního a garantuji, že tuhle neobvyklou chuť sladkých mandarinek, hořké čokolády a mořské soli si jednoduše zamilujete. Jednoduché a originální pohoštění, kterým oslníte každou Vaši návštěvu. 

Budeme potřebovat: 

  • mandarinky 
  • kvalitní 85% hořká čokoláda 
  • mořská sůl 

Postup: Nalámanou čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády pak namáčíme mandarinky. Můžete je namočit celé nebo jen do poloviny. Namočené je pak položíme na pečící papír a čokoládu na nich necháme chvilku vychladnout. Těsně před zatuhnutím čokoládu posypeme mořskou solí a počkáme až nám ztuhne úplně. Doporučuji podávat vychlazené.

Dobrou chuť :-)



9 komentářů:

  1. Ooo to je zajímavý nápad kombinací chutí a navíc to vypadá moc hezky a je to jednoduché. Díky za typ! Silvestrovský večer bude jedna báseň ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to právě super rychlovka a originální pohoštění. Jsem ráda, že se líbí :-)

      Vymazat
  2. no prave som prehltla nahormadene slinky :))) to vyzera moc dobre, urcite vyskusam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Práve vyskúšané... Zjedene do posledného mesiacika... Mnamozne :)

      Vymazat
    2. Tak to je super !!! Jsem moc ráda, že Vám chutnalo :-)

      Vymazat
  3. Jo, jo, krása je v jednoduchosti! :) Mám moc ráda kombinaci čokolády a soli. A docela si ujíždím na téhle čokošce s karamelem a mořskou solí, doporučuju!! http://www.fairtrademarket.cz/Divine-mlecna-cokolada-s-karamelem-a-morskou-soli-38-kakaa-100g-d106.htm))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ta musí být úžasná .. miluju karamel! A když už jsme u toho fairtrade .. brzo tady bude článek o férové čokoládě :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku