Skořicová bábovka s jablky (bez vajec)

Miluji bábovky a mohla bych je jíst každý den. Ale ne takové ty drobivé a vysušené. Musí být pěkně "mokré" a hutné. Kdyby to šlo, upekla bych bábovku, která by byla celá jenom z jablíček. A protože jsem chtěla docílit, aby bábovka nebyla suchá, přidala jsem více jablek a vynechala vejce. A výsledek? Vyzkoušejte sami a žádnou jinou už chtít nebudete.

Budeme potřebovat:

  • 1/2 hrnku žitné mouky
  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 3 nahrubo nastrouhaná jablka
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1 lžička přírodního vanilkového aroma
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 hrnku oleje z vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku třtinového cukru

Postup: V míse smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a cukr. Přidáme mléko, vanilkové aroma, olej a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Těsto vlijeme do silikonové formy na bábovku a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 50 minut. 

Dobrou chuť :-)

16 komentářů:

  1. Ta musí být! :-) Až bude víc času a pečicí nálada, vím pro jaký recept sáhnout :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt úžasná. Po vytažení z trouby se může zdát "nedopečená" ale to je tím, že tam je víc jablíček a žádné vejce. Přesně takovou mám ráda :-)

      Vymazat
  2. Hmm, to musím také vyzkoušet. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně takovou dělám a vůbec nevadí, že tam vejce nejsou. Krásně drží... často dávám místo jablek třeba banán. Taky skvělé :-))) http://zdraveahrave.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S banánem to bude určitě taky super. Příště vyzkouším, díky za tip :-)

      Vymazat
  4. Vypadá skvěle!! Bábovku bych si hned dala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak není nic jednoduššího, než si ji upéct :-)

      Vymazat
  5. Vypadá luxusně, určitě vyzkouším ;-) tento blog je pro mě úžasnou inspirací, děkuji Šůšo (Míšo) :-)

    OdpovědětVymazat
  6. V neděli upeču pro návštěvu, snad se hned napoprvé povede. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už jsem tady psala. Upozorňuji, že to nemá klasickou bábovkovou strukturu. Díky těm jablkům je taková "mokrá", tak se nelekni :-) Ale chuťově výborná.

      Vymazat
    2. To mě neva. :) A návštěva , když s tím bude mít problém, aspoň zbyde víc na mě. :D

      Vymazat
  7. Mužu dát místo oleje z vlašáků třebas kokosovy nebo skunecnicový? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, ale doporučuji spíš slunečnicový :-)

      Vymazat

 

Archiv blogu

Čtenáři

mytaste.cz

myTaste.cz

Koupit kuchařku