Křupavé špaldové bochánky

V minulém článku jste si mohli přečíst o mém novém pomocníkovi do kuchyně. Ale jaká by to byla recenze bez dobrého receptu. Proto jsem si pro Vás připravila tyhle úžasné křupavé bochánky se slunečnicovými semínky. Jejich příprava je hrozně jednoduchá a výsledek stojí rozhodně za to. U tohoto receptu je důležité použít na pečení kvalitní špaldovou mouku, nejlépe v biokvalitě. Jen tak budou bochánky křupavé a nadýchané.

Budeme potřebovat: 

  • 250 g BIO špaldové mouky 
  • 150 ml mléka
  • 1 balení sušeného droždí (7 g)
  • 1 lžička cukru
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1 lžíce olivového oleje
  • slunečnicová semínka

Postup: Z cukru, droždí, lžíce mouky a teplého mléka zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Jakmile je kvásek hotový, přidáme prosátou špaldovou mouku, sůl a olej. Těsto důkladně zpracujeme a necháme ho na teplém místě vykynout (trvá to cca 1 hodinu). Vykynuté těsto rozdělíme na 6 stejných kousků, vytvarujeme z nich bochánky a vložíme je do formy. Housky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme slunečnicovými semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů cca 12-15 minut.

Dobrou chuť :-)

12 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Joooo, je to mňamka .. houstičky krásně křupou a jsou výborné :-)

      Vymazat
  2. tak to musí být bašta :) už jen při pohledu na obrázek slintám :D

    OdpovědětVymazat
  3. ty vypadají peckově, zbožňuji pečivo, musím si pořídit špaldu konečně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já miluji domácí pečivo. A špaldové mi chutná ještě víc :-)

      Vymazat
  4. Mohu se zeptat kolik dáváte soli? Dnes jsem zkoušela a byly by výborné, kdyby ovšem byly slané :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc nesolím, dávám maximálně 1/2 až jednu lžičku na celou dávku. Takže s tím solením Vám opravdu neporadím :-( Proto do receptu nikdy neuvádím množství. Každý má jiné chutě. Pokud nebyly housky slané, tak příště přidejte soli více a uvidíte :-)

      Vymazat
  5. Přesně jak je psáno v úvodu - hrozně jednoduchá příprava! Moc nám chutnaly, i když křupaly jen čerstvě po upečení...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost, že vám bochánky chutnaly :-)

      Vymazat

 

Čtenáři

mytaste.cz

myTaste.cz

Koupit kuchařku