Ovesný koláč s jablky a řeckým jogurtem

Po dlouhé době mám pro vás opět recept s ovesnými vločkami. Při sladkém pečení už snad nic jiného nepoužívám. Tento koláč si můžete dát bez jakýchkoliv výčitek. Obsahuje totiž jen lžíci třtinového cukru, zdravý bílý jogurt a jablíčka. Osvěží v letních dnech a k odpolednímu kafíčku je jako dělaný.

Budeme potřebovat:

  • 2 hrnky rozemletých ovesných vloček
  • 2 bílky
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 1 lžíci skořice
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 2 bílé řecké jogurty Milko (2 x 140 g)
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru (nemusí být)
  • 5 nahrubo nastrouhaných jablek
  • kokosový olej na vymazání formy

Postup: Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. V míse smícháme vločky, bílky, mléko a kypřící prášek. Těsto navrstvíme na dno vymazané koláčové formy a pečeme v troubě cca 10 minut. Mezitím v misce smícháme bílý jogurt, cukr a skořici. Jogurtovou směsí pomažeme upečený korpus. Vršek koláče poklademe nastrouhanými jablky a pečeme dalších cca 25-30 minut. 

Dobrou chuť :-)

16 komentářů:

  1. Kde ty na to chodíš:-) Znova nádherný a určite chuťovo bezchybný recept :3
    www.christiesfood.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu :-) Já ani nevím ... chtěla jsem spotřebovat jablíčka, kterých jsem měla doma hodně a vznikl z toho tenhle koláč :-)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Kdyby to šlo, tak bych ti klidně kousek poslala :-D

      Vymazat
  3. Vypadá krásně !
    Ovesné vločky používám na pečení taky skoro pořád,líbí se mi na nich jak jsou všestranné :))) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Přesně tak .. vločky jsou na pečení úžasné. Buď je můžeš použít celé anebo rozmixované, prostě jak kdo má rád :-)

      Vymazat
  4. a bílky nemusí být vyšlehané? díky, vyzkouším ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný recept, určitě hned vyzkouším :) kombinace skořice a jablka miluji...osvěžující, těším se ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Jablíčka a skořice jsou nejlepší kombinace :-)

      Vymazat
  6. Vypadá peckózně a mám letos přemíru jablek! Kokosové mléko asi moc vhodné není že? Sojové a mandlové jsem zrovna dopotřebovala :/ Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) Hmm, no nevím jak by to s kokosovým mlékem dopadlo. Ale vyzkoušet to můžete :-)

      Vymazat
  7. Úžasný recept :) místo cukru jsem přidala medík a dala jsem ho i do korpusu a skořici také a na to, že můj milovaný nemá rád zdravá jídla tak si chrochtal blahem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám velkou radost, že Vám chutnalo :-) A děkuji za milý komentář!

      Vymazat
  8. Vypadá luxusně mňam! Určitě vyzkouším chci se jen zeptat můžu použít místo jogurtu tvaroh myslíš, že to hodně změní tu chuť?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Určitě můžeš použít i tvaroh :-)

      Vymazat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři