Ovesné buchtičky s červeným rybízem

Tak jsem si domů nedávno přinesla vaničku červeného rybízu. Ovoce a zeleninu chodím zásadně nakupovat do nedalekého malého obchůdku, kde seženu vždy všechno čerstvé a hlavně sezónní. No a tak jsem uvažovala, co z rybízu vytvořit. Rybízových bublanin je plný internet a tak jsem zvolila malé ovesné buchtičky, které se skvěle hodí ke snídani nebo ke svačince. Jsou rychle hotové a jejich sladko-kyselá chuť Vás prostě dostane.

Budeme potřebovat (na 6 ks):

  • 1 hrnek rozmixovaných ovesných vloček
  • 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 1 a 1/2 hrnku červeného rybízu
  • 1 kelímek bílého jogurtu (150 g)
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku rozpuštěného kokosového nebo rostlinného oleje
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • stévie (dle chuti)
  • 1 lžička nastrouhané citrónové kůry
  • špetka soli

Postup: V míse smícháme vejce, jogurt a olej. Přidáme ostatní suroviny a vytvoříme hladké těsto. Nakonec rozmixujeme hrnek červeného rybízu úplně na kaši a přidáme ji do těsta. To pak vlijeme do jednotlivých formiček. Každou buchtičku pak navrch posypeme kuličkami červeného rybízu. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut. 

Dobrou chuť :-)

10 komentářů:

  1. To vypadá kouzelně ♥

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Děkuji :-) Já právě taky, červený i černý :-)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. U nás frčí jakékoliv sezónní ovoce :-) Ještě se chystám na rybízové chutney, tak snad se povede :-)

      Vymazat
  4. Vypadá to skvěle a určitě to i musí chutnat skvěle! :) Akorát jsem si od babičky odnesla dvě velké vaničky rybízu, takže také něco z něj budu tvořit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) No vidíš, tak to ten rybíz můžeš hned využít :-) Snad Ti budou buchtičky chutnat.

      Vymazat
  5. Já mám z letošní sklizně zamrazeno asi kilo červeného a skoro kilo bílého rybízu, takže se těším na dlouhé zimní večery a skvělé koláče :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, tak to aspoň všechno využiješ. Dlouhé zimní večery jsou s něčím sladkým nejlepší .. a ještě k tomu svařák nebo grog a je to dokonalé :-)

      Vymazat

 

Čtenáři

mytaste.cz

myTaste.cz

Koupit kuchařku