Zelný salát s jablky a hroznovým vínem

Zima si žádá pořádný přísun vitamínů. Proto vsaďte na přírodu a dopřejte si vitamínovou bombu v podobě zeleninového salátu. Uvidíte, že se budete cítit skvěle a chřipka se Vám vyhne obloukem.

Budeme potřebovat:

  • 1 malá hlávka bílého zelí
  • 2 jablka
  • 120 g bílého řeckého jogurtu
  • 3-4 řapíky celeru
  • hroznové víno (nejlépe červené)
  • 1 lžíce jablečného balzamikového octa
  • citronová šťáva
  • čerstvá petrželka
  • sůl

Postup: Zelí nastrouháme pomocí food processoru nebo struhadla na tenké nudličky a vsypeme ho do větší mísy. Přidáme na kostičky nakrájená jablka (i se slupkou) a nadrobno nakrájený řapíkatý celer. Do zelí vmícháme řecký jogurt, balzamikový ocet a citronovou šťávu. Salát ochutíme solí a před podáváním ho posypeme nasekanou petrželkou a rozpůlenými kuličkami hroznového vína.



Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Čtenáři

mytaste.cz

myTaste.cz

Koupit kuchařku