Lískooříškové máslo s cejlonskou skořicí

Poslední dobou ujíždím na ořechových máslíčkách. Miluji všechny, ale nejvíc u mě vítězí lískové oříšky. Uvědomila jsem si, že na blogu vlastně nemám žádný recept na domácí ořechové máslo a proto jsem to musela napravit. Máslo můžete připravit jen tak samotné a nedávat do něj nic. Já jsem si ovšem oblíbila kombinaci lískových ořechů a skořice, která je prostě neodolatelná.

Budeme potřebovat:

  • 2 hrnky lískových ořechů
  • 1 lžička BIO cejlonské skořice (koupíte např. zde)
  • 1 lžíce kokosového másla
  • špetka soli

Postup: Ořechy vsypeme na pánev a necháme je opražit. Počkáme až ořechy vychladnou a poté je vsypeme do food processoru. Přidáme kokosové máslo, skořici, špetku soli a vše necháme rozmixovat na nejvyšší rychlost. Z ořechů se bude postupně uvolňovat tuk a začne se tvořit hladký krém. Hotové máslo si můžete přidat ráno do kaše, při pečení do těsta nebo ho jíst jen tak po lžičkách :-)



Dobrou chuť :-)

8 komentářů:

  1. Zrovna dneska jsem si udělala na zahradě menší brigádu a nasbírala celou bedýnku lískáčů! Tak díky za tip, co teď s nimi :-D
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, to já bych chtěla taky takovou brigádu, lískáče miluju! :-)

      Vymazat
  2. To vypadá lahodně! Mít lepší mixér, u kterého bych se nebála, že při takové námaze vzplane.. hned vyzkouším. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Tak musíš napsat Ježíškovi, možná ti nějaký přinese :-)

      Vymazat
  3. Oooo mňam! Škoda jen, že nemám moc výkonný mixér... Třeba někdy v budoucnu :-D

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To samé jsem psala výše, třeba napsat Ježíškovi :D

      Vymazat
  4. Jak dlouho asi tak vydrží? Lze jej skladovat ve špajzce, nebo raději v chladničce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vydrží v pohodě i 2 měsíce. Skladuji ho normálně ve špajzce, do lednice ho nedávám :-)

      Vymazat

 

Čtenáři

mytaste.cz

myTaste.cz

Koupit kuchařku