Podzimní drobenkový koláč s jablky

Ze všech ročních období je mi nejbližší podzim. Venku prší a já můžu trávit čas vymýšlením všelijakých hřejivých podzimních receptů. Třeba jako tento recept na drobenkový koláč s jablky a kokosem. Provoní vám krásně celý byt a navodí tu správnou podzimní atmosféru.

Budeme potřebovat (na pečící formu o velikosti 23*33 cm):

  • 2 a 1/2 hrnku celozrnné hladké mouky
  • 150 g přepuštěného másla nebo kokosového oleje
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce studené vody
  • 1 lžička skořice
  • 4 velká jablka
  • 1/2 citronu
  • 1/3 hrnku rozinek
  • 1/4 hrnku ovesných vloček
  • 1/3 hrnku strouhaného kokosu
  • 1 lžíce kokosového oleje (na drobenku)

Postup: V míse smíchejte mouku, přepuštěné máslo, vodu a 2 lžíce cukru. Vypracujte těsto a rozprostřete ho pomocí rukou na dno formy. Těsto propíchejte na několika místech vidličkou a pečte ho v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut. Mezitím oloupejte jablka a nastrouhejte je na hrubém struhadle. K jablkům přidejte rozinky, skořici, šťávu z půlky citronu a směs dobře promíchejte. Upečený korpus vytáhněte z trouby, nechte ho chvilku vychladnout a rozprostřete na něj jablkovou směs. V menší misce smíchejte dohromady ovesné vločky, kokos, 1 lžičku třtinového cukru, kokosový olej a vytvořte drobenku. Tou posypte vršek koláče a formu vraťte zpět do trouby. Koláč pečte dalších cca 30-35 do zhnědnutí drobenky.

Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři