Pohanka s červenou řepou

Na jaře a v létě odlehčuji svůj jídelníček. Většinou se skládá ze zeleniny, luštěnin, obilovin, ryb a v neposlední řadě také z ovoce. Nedávno jsem dostala šílenou chuť na červenou řepu a i když je to spíše podzimní zelenina, vůbec nevadí, když si ji připravíte i v létě. Zkombinovala jsem ji s pohankou, ale pokud ji nemáte rádi, klidně můžete použít např. kuskus nebo bezlepkovou quinou.

Servírováno na talířku s žíhanou glazurou z e-shopu Bellarose.cz 

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 1 hrnek loupané pohanky
  • 2 středně velké červené řepy (uvařené)
  • hrst vlašských ořechů
  • 1 zralá hruška
  • balkánský sýr
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce medu
  • šťáva z poloviny citronu
  • pár lístků máty 

Postup: Pohanku uvařte dle návodu a nechte ji vychladnout. V misce smíchejte olivový olej, hrubozrnnou hořčici, balzamikový ocet, med, citronovou šťávu a najemno nasekanou mátu. Oloupanou hrušku a uvařenou červenou řepu nakrájejte na kostičky a přidejte je k pohance. Do pohanky vlijte připravený dresing, přidejte nahrubo nasekané ořechy a vše promíchejte. Hotovou pohanku naservírujte na talíř, posypte balkánským sýrem a podávejte.

Dobrou chuť :-)

1 komentářů:

  1. Dnes jsem ji zkoušela a bylo to výborné! Děkuji za recept :-)

    OdpovědětVymazat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři