Fazolové chilli s bulgurem

Nedávno jsem dostala nabídku z e-shopu Pánvičky.cz na otestování hluboké pánve značky Positano Ballarini. A protože miluji jídla z jednoho hrnce nebo z jedné pánve, bylo jasné, na čem ji vyzkouším. Rozhodla jsem se podrobit ji "zátěžovému" testu a připravila jsem pikantní fazolové chilli s bulgurem. Tohle jídlo je úžasné v tom, že se o něj po celou dobu vaření vlastně ani nemusíte starat. Občas všechny suroviny promícháte a máte hotovo. Pánev je bez teflonu a neobsahuje žádné těžké kovy. Má nepřilnavý povrch a proto na ní můžete připravovat pokrmy zcela bez tuku. Oceňuji její bytelnost, pohodlnou rukojeť a opravdu rychlé zahřátí. Jídlo se na pánvi nepřipaluje a po použití ji můžete jednoduše šoupnout do myčky. Jednodušší už to být ani nemůže :-)

Budeme potřebovat (pro 4 osoby):

  • 2 plechovky krájených rajčat
  • 2 plechovky červených fazolí
  • 1/2 hrnku bulguru (v suchém stavu)
  • 1 malá cibule
  • 2 a 1/2 hrnku zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • mleté chilli
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • avokádo
  • čerstvý koriandr
  • jarní cibulka

Postup: Na olivovém oleji nechte zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek, římský kmín, uzenou papriku, mleté chilli a vše restujte cca 2 minuty. Do pánve přidejte krájená rajčata, fazole, vývar a nakonec vsypte bulgur. Vše pořádně promíchejte, ztlumte plamen a nechte probublávat cca 20-25 minut do změknutí bulguru. Hotové fazolové chilli ochuťte solí a pepřem. Před podáváním ozdobte talíř nakrájeným avokádem, koriandrem a nasekanou jarní cibulkou.








1 komentářů:

Romana Dolečková řekl(a)...

Parádní inspirace, na zítra uvařím k obědu :) Určitě potěším i masožravého partnera.

Okomentovat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři