Špaldovo-žitné bagetky

Přichází čas silvestrovských chuťovek a všelijakých dobrot. Já osobně nefandím klasické vece a bílému pečivu, proto peču každý rok bagetky ve zdravější verzi. Obsahují špaldovou, žitnou mouku a ovesné vločky. Na Silvestra k nim pak můžete přikusovat na co máte chuť nebo je namazat oblíbenou pomazánkou.

Budeme potřebovat (na 2 bagety):

  • 270 g jemně mleté špaldové mouky
  • 100 g žitné chlebové mouky 
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 300 ml vlažné vody
  • 1/2 kostky droždí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl (dle chuti)
  • hrst slunečnicových semínek

Postup: Do mísy vsypeme obě mouky, přidáme vločky, vodu olej, sůl, slunečnicová semínka a droždí. Pomocí robota vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme kynout na teplém místě cca 40 minut. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a pomocí rukou vypracujeme dvě podlouhlé bagetky. Potřeme je olivovým olejem, každou nařízneme nožem a nakonec je posypeme ovesnými vločkami. Bagetky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 25-30 minut.




Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři