Nepečené banánové řezy s vlašskými ořechy

Dnes mám pro Vás další recept ze série vaření se Šmakounem. Tentokrát jsem použila přírodního Šmakouna bez jakékoliv příchutě. Zkombinovala jsem ho se zralými banány a čokoládovou polevou. Žádné dlouhé pečení Vás ale nečeká. Tento recept je nepečený a zvládne ho úplně každý :-)

Budeme potřebovat:

  • 1 balení Šmakoun přírodní aroma (200g)
  • 1 hrnek sušených datlí
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 2 zralé banány
  • kvalitní hořká čokoláda
  • nasekané vlašské (nebo jiné) ořechy 

Postup: Datle namočíme cca na půl hodiny do hrnku s vodou a počkáme, až změknou. Po půl hodince vhodíme datle i s vodou do mixéru, přidáme ovesné vločky a mixujeme. Hmota by měla mít konzistenci tak akorát. Těsto připravte spíše tužší. V opačném případě přidejte ještě vločky. Takto připravené těsto rozprostřete na dno mísy (já jsem použila hranatou zapékací), kterou si nejprve vyložte pečícím papírem. Na těsto pak navrstvěte rozmixovaného Šmakouna s banány. Vše pak polijte rozpuštěnou hořkou čokoládou a posypte nasekanými vlašskými ořechy. Nechte ztuhnout v lednici a máte hotovo.


Dobrou chuť :-)

21 komentářů:

  1. Tak to je skvělé! Vypadá moc chutně :)

    OdpovědětVymazat
  2. úžasné:) moc děkuji za nápad.Před 3 měsíci jsem začala se zdravou stravou a přesně takové mlsání je božské:) Celkově děkuji za úžasnou stránku.:)

    OdpovědětVymazat
  3. tak jsem se hned inspirovala, bohužel se mi těsto dost přilepilo na pečící papír a v porcích jsem to ven prostě nedostala, doporučuji podobným amatérům něčím lehce vysypat:-) vybavili jsme se lžičkami a bylo to báječné:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě moc mrzí, že se těsto nepovedlo :-/ Ony ty vločky s datlemi jsou takové trochu "mazlavé". Příště to hoď třeba na chvilku do mrazáku, aby to ztuhlo :-) Ale těší mě, že jste si pochutnali :-)

      Vymazat
    2. super nápad s tím mrazákem, je pravda, že druhý den to bylo už o něco lepší, ale kdo by vydržel čekat do druhého dne :-) díky moc za inspiraci, skvělé recepty!!

      Vymazat
  4. Připravovala jsem tento dezertík již podruhé a pokaždé zmizí do druhého dne. Je to vážně lahoda!!! Poprvé jsem místo datlí musela použít rozinky a vůbec to nebylo špatné, podruhé jsem zase místo šmakouna použila ricotu a musím říct, že je to snad ještě lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdo šmakouna nemusí, takže ta ricotta je super náhrada. Dal by se použít i tvrdší tvaroh nebo třeba mascarpone .. fantazii se meze nekladou. Navíc lze místo banánu použít i jiné ovoce a pokaždé to bude jinak chutnat :-) Jsem ráda, že chutnalo i Tobě :-)

      Vymazat
  5. Ahoj, dělala jsem minulý víkend a byly úúúúžasné..vážně. Veliká dobrota..:)

    OdpovědětVymazat
  6. Právě vyzkoušeno :-) Výborné ! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak dnes vyzkoušeno. A opravdu výborné! Vaše recepty mě baví víc a víc. Pokaždé najdu nějakou inspiraci. Jsou zdravé, téměř bez masa, jednoduché na přípravu a navíc chutné. Moc díky :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost, že Vám řezy chutnaly :-) Snad Vás budu inspirovat i nadále. Moc děkuji za pochvalu!

      Vymazat
  8. Ahoj,prosím co dát místo datlí? děkuji

    OdpovědětVymazat
  9. Výborný dezertík! Doporučuji :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Jaké jsou nutriční hodnoty prosím? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se, ale nejsem žádný výživový specialista a nutriční hodnoty opravdu nevím.

      Vymazat

 

Koupit kuchařku