Krémová polévka z červené čočky

Pokud jste ještě nikdy nevyzkoušeli červenou čočku, je načase to napravit. Červená čočka je dobře stravitelná a nemusí se předem namáčet. Uvaříte ji během patnácti minut a můžete si tak připravit rychlý oběd nebo večeři. Z červené čočky jsem si nejvíc oblíbila krémovou polévku. Přidávám do ní kokosové mléko se zázvorem a chilli, díky kterému vás polévka hezky zahřeje.

Budeme potřebovat (pro 2 osoby):

  • 125 g červené čočky
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kousek zázvoru
  • 1 lžička kari
  • špetka mletého chilli
  • 1/2 plechovky kokosového mléka
  • olivový olej
  • sůl

Postup: Na olivovém oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek, na plátky nakrájený zázvor, kari, chilli a nechte restovat cca 1 minutu. Do hrnce vsypte červenou čočku a vše zalijte vodou (množství dle požadované hustoty). Jakmile je čočka uvařená, rozmixujte polévku tyčovým mixérem na hladký krém. Do rozmixované polévky vlijte kokosové mléko a nechte ji ještě chvilku prohřát. Nakonec polévku ochuťte solí a podávejte.

Dobrou chuť :-)

2 komentářů:

  1. Tohle je polévka par excellence! Naprostá špička mezi krémovými polévkami, navíc bez lepku (a též masa - což mi nevadí). Na podzim a v zimě krásně prohřeje, zdravá, co víc dodat? Snad jen LUXUS a mockrát děkuji za inspiraci ŠŮŠO ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že polévka chutnala :-) Taky ji mám ráda. A moc děkuji za milý komentář.

      Vymazat

 

Koupit kuchařku